Cepelinai su grybais

Ruduo, dygsta grybai. Ko vertas vien pasivaikščiojimas po mišką, o jei dar parsineši krepšį grybų, tai jau šis tas:) Šiandien po grybavimo nutariau pasigaminti cepelinų su grybais. Kaip tik ruošiau savo aptepėlę iš grybų, tad jie puikiausiai tiko ir cepelinams.

Jums rekės

Įdarui

grybų
morkų
svogūnų
česnako
druskos

Tešlai

10 virtų bulvių
30 tarkuotų bulvių
druskos

Pasigaminam įdarą: grybus nuplauname ir apverdame apie 10 minučių.  Išvirusius nuplauname, nusausiname ir susimalame. Svogūną nusivalom, susipjaustom, apkepinam aliejuje. Morką nusvalom, sutarkuojam smulkia tarka ir taip pat pakepiname. Grybus, morką, svogūnus sumaišome, pasūdome, pabarstome pipirais ir troškiname aliejuje, ko,l skystis nusigaruos. Štai įdaras ir gatavas.

Tarkuotas bulves nusunkiame. Paliekame skystį nusistovėti. Kai nusistovi krakmolas, pilame jį į tarkius, dedame virtas nuluptas ir permaltas bulves. Masę pasūdome, Drėgna ranka formuojame cepelinus, dedame grybų įdarą, dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame nuo užvirimo apie 20 minučių. Padažą gaminamės koks patinka; grybų, spirgučių, grietinės.

About these ads

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s